JORNADA 5                        01/10/2016                        19.30 h.                               Municipal Balàfia

Balafia: Jordi, Franky, Martin,Serni, Bakary (Sanuy 58’) (Tomy 68’), Damià, Kun (Asier 53’), Enrique, Patrick, Espi (Ronald 73’) i David (Alberto 53’).

Organyà: Ribó, Paulo, Santi, Fortó, Jose Luis, Robert, Pau (Jaume 73’), Casanova (Quim 77’), Oscar, Albert i Pallares (Edgar 60’).

Arbitre: Vila-Gasso. T.G. Kun, Martin, Franky, Enrique, Alberto / Santi, Fortó.

Gols: 0-1 Robert 36’, 1-1 Enrique 42’, 1-2 Robert 44’, 1-3 Pau 65’, 2-3 Enrique 87’ 3-3 Damià 90’, 4-3 Ronald 92’

img-20161003-wa0000Desplaçament a Balàfia, sonava a priori com a partit per a sucar algun puntet a camp contrari . Les dues temporades anteriors, aquest equip havia fet una campanya molt digna tenint un equip ben reforçat i amb jugadors que marcaven la diferència. Aquest any després de 4 jornades no havia puntuat. L’equip tampoc era el mateix, es mes, aquest any no ho tindran fàcil per a mantenir la categoria. I tot i això i després de molts anys d’estar en el mon del futbol en aquestes categories, no ens havia passat mai una situació com la d’aquest dissabte passat.

Comença ja en el minut 8 amb una bona intervenció de Ribó després d’una jugada ben trenada de l’equip local, David eleva la pilota davant seu i el porter amb una bona manopla es llueix.

La replica al 13’, un fort xut de Casanova que el porter local toca lleugerament, suficient per a que toqui la pilota al travesser i surti per damunt de la porteria. Els mateixos protagonistes tornaven aparèixer quan el nostre Xavi la toca sotilment amb el cap i fa lluir al porter Jordi.

En el minut 26 Robert marxa de dos homes, el seu xut des de la frontal surt llepant el travesser. Deu minuts mes tard, Robert torna a encarar-se a Jordi que amb una vaselina fa passar la pilota per sobre d’ell fins que cau al fons de la porteria, era el 0-1. A tres minuts de la conclusió del primer temps, en una jugada on no sabem defensar la nostra area i no encertem en rebutjar la pilota, Enrique aprofita per tornar l’igualada al marcador. Però encara tindríem temps per tornar a posar les coses al seu lloc abans d’arribar al descans, jugada ben trenada entre José Luís i Robert que aquest es demarca i posa la pilota al fons de la xarxa fent inútil qualsevol moviment del porter.

img-20161003-wa0001Comença la segona part, i en el minut 3 bon desplaçament de pilota de l’ equip local, que en un bon cop de cap de Bosch fa perillar l’avantatge visitant. En el 61’, altra vegada Casanova quasi de mig camp torna a fer protagonista el travesser que per segon cop rebutja la pilota. En el minut 65, arribava en principi el gol de la tranquil·litat, obra de Pau que des de l’àrea gran xuta lluny de l’abast de Gómez i ja teníem l’ 1 a 3. I a partir del 87’ la trinxadissa, lo mai vist, el que si hem treien sang, no m’hagués sortit. Jugada propera a la nostra àrea que arriba als peus de Enrique, que aconsegueix batre a Ribó, 2-3. Traiem del mig camp, i perdem una pilota al voler fer-se una autopassada Robert, que propícia una altra arribada de Damià, que aconsegueix l’empat a 3. No n’hi havia prou amb això, que en temps afegit una falta a favor nostre es converteix en una contra d’uns verd i blancs envalentits, una passada horitzontal deixa sol a Roland per a que espenyi la pilota al fons de la nostra porteria, 4-3. Si juguéssim en un altra categoria el partit estaria investigat per cas de frau a les cases d’apostes.

Aixó ens ha de fer veure que un partit no està mai al sac i ben lligat fins que el de negre no xiula la conclusió. Tot i aixì, perdre es pot perdre , però MAI AIXÍ!!!

Varis factors varen contribuir a aquest desenllaç. Després de tenir el partit quasi guanyat, els canvis que es van fer no van aportar el que pretenia Toni Menchon a l ‘equip. Treure homes veterans a la categoria va propiciar perdre el control del partit, amb una manca d’ofici i concentració que va portar la nau blanc-i-blava al naufragi final. Esperem que a final de temporada no trobem a faltar els tres punts llençats davant d’un rival directe com potser el Balafia. Diumenge que ve toca passar pagina davant un gran com el Mollerussa.