C.E.ARTESA DE SEGRE 1 – C.F.ORGANYÀ 2

JORNADA 19                     29/01/2017                        16.30 h.                Municipal d’Artesa de Segre

Artesa: Jordi Martinez, Aleix (Bota 78’), Macià, Ander, Genis (Solans 46’), Ros, Alcobe, Rovira, Belles, Sylla (Joel 68’) i Planes (Nil 81’).

Organyà: Ribó, Paulo (Albert 88’), Marcos, Santi, Fortó, Robert (Maco 89’), Pau, Edgar (Pallarés 46’), Casanova (Xixo 80’), Oscar i David.

Àrbitre: Barnils-Delgado. T.G. Marcel, Joel, Ros, Bota, Macià / Casanova, Fortó, Marcos.

Gols: 0-1 Pau p. 58’, 0-2 Pau 87’, 1-2 Ander 93’.

16425968_1422470967794173_3698822923750772353_nPrimer desplaçament de la segona volta i anem a Artesa de Segre, equip de proximitat i quasi podríem dir agermanat, ja que es dona la circumstància que les dues banquetes tenen com a protagonistes entrenadors que han passat pels dos equips, tant Toni Menchón ex-entrenador d’Artesa, com Fran Bessoné ex-entrenador de l’Organyà van intentar aprofitar els seus coneixements per derrotar a l’equip que havien defensat fa molt poc temps. I si no n’hi havia prou el nostre segon entrenador Pau Prior és l’ actual entrenador dels cadets de l’Artesa…..sembla el guió d’una pel·lícula d’aquelles tant enrevessades!

Anem a pel partit, i nomes començar en el minut 7, un mal refús de la defensa ganxa, la pilota cau a peus de Sergi Planes que en un fort xut amenaça la porteria de Ribó, l’esfèric surt per damunt del travesser. La primera aproximació amb perill de l’Organyà al 12’, Edgar controla l’esfèrica i se’n va cap a porteria, però els defensors locals li guanyen la partida i allunyen la pilota de la porta de Jordi Martinez. Just abans d’arribar a la mitja hora, minut 28 Pau molt a prop de l’àrea petita remata al fons de la xarxa, el linier  decideix anul·lar el gol a l’entendre que estava per poc en fora de joc. Tres minuts més tard ensurt a la nostra porteria quan el jugador local Xavier Ros, comença a regatejar als nostres defensors i acabà xutant a porteria de Ribó, la pilota toca al lateral de la xarxa fent un efecte òptic com si hagués entrat a dins. L’última jugada a destacar d’aquesta primera part, va ser quan en una pilota controlada per Robert arriba a la ratlla de fons i la passa enrere, a l’altre costat d’àrea i tal com venia Xavi Casanova a mitja altura xuta, quan la pilota entrava a pocs centímetres del travesser, fa lluir a Martínez que amb el braç impedeix que pugi el primer gol ganxo.

16426172_1422468787794391_2909812926635118935_nAmb aquest empat a zero i amb les bones sensacions que va donar l’equip a la primera part comença la segona amb optimisme. Però tot i això la primera la va tenir l’equip de la franja blanca, Ros altra vegada i després d’un refús de la defensa blanc i blava engalta un fort xut que passa a poca distancia del travesser de Ribó. Minut 58, Casanova rep una traveta dins de l’àrea i l’àrbitre Barnils Delgado no dubta a marcar penal. Pau agafa la responsabilitat de picar-lo i enganya en un xut col·locat a l’esquerra de Martínez que fa pujar així el primer per nosaltres. Tres minuts més tard i en plena eufòria visitant, Santi en un fort cop de cap i ben col·locat torna a enviar la pilota al fons de la xarxa, el linier l’ anul·la al considerar que no estava en posició reglamentaria. L’Artesa passa a jugar amb defensa de tres i l’Organyà disposa de les millors ocasions del partit, les mes clares a peus de Pallares que no pot aprofitar dos mà a mà davant del porter local perdonant la sentencia. Al 87’ qui no perdona es Pau que aprofita un refús de la defensa ganxa i arrancant del nostre camp trencant el fora de joc i es presenta tot sol davant Martínez i amb la pilota controlada l’encara i en un xut ajustat al pal esquerra fa pujar el segon per l’Organyà. L’àrbitre dona tres minuts més d’afegit i on l’equip de l’Alt Urgell no podia perdre el cap com ja havia passat en altres partits d’aquest campionat, Ander d’un bon xut que impacta al pal baix dret de la porteria de Ribó i el mateix pal fa entrar la pilota al fons de la xarxa era ja el 1-2 definitiu, ja que poc després Barnils Delgado xiula la fi del partit.

Més que els tres punts importats i merescuts que ens vam endur d’Artesa, vam marxar amb la sensació de que vam competir i superar a un equip que està fent una molt bona temporada a mans de Fran Bessoné, i que ens demostra que quan es fan bé les coses i tots estem per el partit l’Organyà te qualitat per estar molt mes amunt a la taula del lloc on ens trobem.