Temporada 89-90, pugem a Segona!

La temporada 1989 – 1990 va ser la del retorn a Segona Regional 8 anys després d’haver baixat a tercera l’any 1982 i una temporada després del renaixement de l’amateur.

El club el presidia el Miquel Graell i el dirigien des de la banqueta el Josep Fité i el Fèlix Gómez (que feia de segon entrenador i porter suplent).

La plantilla era formada per:

LLUÍS Espar, XAVI Vilana i FÈLIX Gómez (porters), ÀNGEL de la Llana, Josep Maria BOIX, Josep Capdevila “CAPDE”, Francesc CARRABINA, CÉSAR García, DAMIÀ Obach, ENRIC Vilana, MARCEL Torner, Domingo López “MINGO”, Carles NADAL, PERE Roy, Xavi PONS, Josep PORTA, RAFA de la Llana, José Manuel RAYA, Josep Suárez “SETE”, Josep SORRIBES, TONI Soldevila, Jaume TRENADO, VICENÇ Vilana.

30 Organyà L’Albi 3-0

L’Organyà va començar molt fort la temporada, 5 victòries en els primers sis partits. Anava primer empatat amb Granadella i Castelldans (l’únic equip que fins llavors l’havia pogut guanyar). La jornada 7 va perdre precisament amb la Granadella i després vindrien dos derrotes seguides més, una de molt contundent amb el Juncosa per 6 a 1. Havia baixat una mica del núvol, però calia mirar endavant. Era la jornada 9 i anava sisè a sis punts del líder Granadella. A la jornada 10 va recuperar els bons resultats amb un contundent 5 a 0 davant el Torregrossa, en un partit on, malgrat la intensa pluja, l’Organyà va fer un festival de joc ofensiu, van marcar el Damià (tres) i el Toni Soldevila (dos). A partir d’aquí un ara caic, ara m’aixeco, amb derrotes amb l’Ivars de Noguera, el Butsènit i el Sarroca de Lleida i victòries amb el Poal, el Sucs i l’Albi.

Fins que a partir de la jornada 17 va poder encadenar cinc victòries seguides. La primera davant el Vilanova de l’Aguda per 3 a 0, que hagués estat més contundent si l’àrbitre no hagués suspès el partit a la mitja part per la forta pluja, amb el marcador esmentat i els visitants jugant amb 9 per lesió de dos dels titulars (havien vingut 11 justos). La ratxa va continuar amb una meritòria victòria davant el líder Castelldans per 2 a 1 (en el què portàvem de lliga només havia cedit una victòria i un empat). S’avançaven els visitants però abans de la mitja part l’Organyà havia donat la volta al marcador gràcies a dos penals fets sobre el Boix i el Trenado i transformats pel Carrabina. La cosa va continuar amb un contundent 0 a 4 a Albatàrrec, un 6 a 0 amb el Menàrguens (Boix, Damià, César 2, Carrabina i Raya, la major golejada de l’Organyà en tota la lliga) i un 0 a 2 al Pla de la Font. Era la jornada 21 i ocupava el cinquè lloc amb els mateixos punts que el quart, el Juncosa, en principi pujaven els quatre primers. La ratxa es va trencar amb el Granadella, segon classificat.

A partir d’aquí va tornar a començar una sèrie de victòries sense aturador, guanyant els 8 últims partits!. La jornada 26 jugava a casa davant l’Ivars de Noguera, el més destacat, a part de la victòria, va ser que als visitants els van expulsar 4 jugadors! I van decidir retirar-se del camp al minut 88.

L’ascens matemàtic es va produir a la penúltima jornada, l’Organyà estava en zona d’ascens i jugava amb el cinquè classificat, el Butsènit, amb un empat en tenia prou per pujar, els locals necessitaven la victòria per seguir somniant. Un parell d’autocars plens de ganxos es van desplaçar cap allà per veure un dia històric pel club i l’equip no va defraudar aconseguint la victòria per 0 a 1, gol del Toni Soldevila al minut 81. Alegria total de jugadors i afició que ho van celebrar al camp amb llàgrimes d’emoció i crits de felicitat.

L’últim partit de lliga va ser a casa davant l’Albi (3-0), allò va ser una festa, l’afició va omplir el camp per celebrar l’ascens amb els jugadors, com deia el Segre: “Pareció celebrar ayer la población de Organyà una segunda Fiesta Mayor”. Al minut 3 el Damià va fer el primer, a la mitja hora el segon i a falta de 20 minuts, el César arrodonia una temporada històrica.

Finalment el Butsènit (5è) i el Juncosa (6è) també van pujar per l’aparició d’un parell de vacants a la segona regional de l’any següent.

Amb la temporada ja acabada l’Organyà va disputar una eliminatòria del Torneig Pepito Esteve davant el Castelldans. Victòria 2 a 1 a casa i derrota per 3 a 1 allà. El més destacat va ser que al partit de casa es va poder veure una altra vegada el Fité de jugador.