Les Lloredes, 50 anys

Durant l’alcaldia del Joan Argerich (1966-1973) es va demanar al Betriu d’Oliana que posés una fàbrica a Organyà, l’Ajuntament els donaria el terreny. Aquest terreny era el camp de futbol de la Granja. Quan la Taurus es va establir al poble es va haver de buscar una nova ubicació.

 

Vista actual de les Lloredes des del cel i un servidor marcant el vell camp de terra el 1998.              

L’Ajuntament va comprar els terrenys de l’actual camp, a la zona de Les Lloredes, així és com popularment es va començar a conèixer el nou camp, situat uns metres més avall que l’anterior.

El setembre de 1971 es va aprovar la compra del terreny i la petició d’un crèdit, l’acord de compra és del juliol de 1972 i es va estrenar al començament de la temporada 1973-1974, ara fa 50 anys.

El primer partit d’aquella temporada va ser el 23 de setembre contra el Castellserà (4-1), aquest podria ser el primer partit al nou camp (almenys el primer partit oficial), encara que no n’hem trobat cap constància.

Foto del gener de 1974, durant la primera temporada al flamant nou camp de les Lloredes. La plantilla entrenada pel Barriga la formaven: Francesc Solanelles (porter), Ramon Vilanova, Joan Malé, Antoni Espar “Ton”, Mateu Muntada, Valentí Planes “Tini”, Miquel Graell, Josep Maria Armengol, Joan Vilana, Francisco López Vizcaíno, Pere Casals, Hilario Rubio, Antonio Graell, Francesc Monrabà, Andreu Alet, Antonio Juárez, Josep Vilana “Bepo”, Joan Nadal, Celestí Vilà “Tino”, Joan Perdigués, Jesús Ramos. Masatgista: Josep Marsol.

L’octubre de 1975 es va acordar una cessió a la Real Federación Espanyola de Fútbol del camp durant 25 anys, i la RFEF ens va donar una subvenció per acabar de pagar-lo.

Les mides del terreny de joc són de 92 metres per 61. Des de llavors hi ha hagut diverses obres per millorar la instal·lació, com la il·luminació entre 1989 i 1990, les grades i la marquesina on tenim el bar entre 1992 i 1993.

Els helicòpters de l’exèrcit operant des del camp de futbol durant els aiguats de 1982, on es poden veure els vells vestidors.

La gespa natural es va estrenar el 2002. Els actuals vestidors són de 2006. Durant uns anys els jugadors es van canviar als vestidors de la piscina i anteriorment en uns vestidors petits darrere la grada, a l’altre costat del carrer. El marcador electrònic és de 2017 pagat per Obach SL. Les porteries per jugar a futbol 7 són de 2019 quan van començar a competir els alevins.

I de cara al futur està previst millorar la graderia, posar-hi una mica de tribuna i fer el museu al costat del bar.

   

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *