La temporada de l’ascens a Preferent I

L’any que celebràvem el 800 aniversari de les Homilies d’Organyà, el club guanyava la lliga de Primera Regional per primer cop i aconseguia l’ascens a la Regional Preferent. Era l’any que es posava en funcionament la web del club i el Ramon de cal Ferrer va aconseguir ser el màxim golejador del futbol català amb 28 gols. I gràcies a haver guanyat la lliga, a final de temporada, ens estrenàvem a la Copa Catalunya davant el CF Balaguer de tercera divisió. Una temporada històrica.

L’equip era presidit pel Celestí Vilà i estava entrenat pel José Luis Carrio que tenia a les seves ordres els següents jugadors:

MIQUEL Alsina, DAVID Ramon (porters), Xavi ALÍS, David BUCHACA, CANDI Viladrich, Marc CORNET, David ESCOFET, Xavier GUILLAMÓ, Josep M GUIU, IVÁN Jorge, JOEL Boix, Manel LOSADA, Carles NAVINÉS, Jordi Parramon “PARRA”, Joan PERDIGUÉS, RAMON Vilanova, ROBERT Vilà, Javi SÁNCHEZ, Carles SOLÉ, TONI Sort i Albert Vidal “XINO”.

Els partits més destacats de la temporada van ser els següents:

Jornada 3. Cervera 1 – Organyà 2. Després d’un començament descoratjador en les dues primeres jornades, on només havíem sumat un punt, arribava el ressorgiment en el difícil camp cerverí. Un gol de Robert al 80’ i un altre de Solé al 85’ donaven la volta al marcador.

Jornada 6. Organyà 3 – Cervià 0. Quarta victòria consecutiva que ens catapultava a la tercera posició i a tant sols dos punts del líder, Pobla de Segur, fent un futbol espectacular i convicent que enamorava a la parròquia ganxa.

Jornada 9. Alfarràs 2 – Organyà 2. Després de dues ensopegades inesperades, a Almacelles i Agramunt, ens la jugàvem al camp de qui en aquell moment era el líder del campionat i no coneixia la derrota. Vam sumar un empat vital després de remuntar un resultat en contra tot i jugar amb un home menys durant bona part del partit.

Jornada 12. Organyà 1 – Pobla de Segur 0. Un dels partits clau de la temporada. Es va jugar el dia de la fira davant un nombrós públic que va embogir quan al minut 92, el Navinés va fer pujar l’1 a 0 al marcador després d’una gran jugada individual de Robert. L’Organyà es col·locava tercer però encara estava lluny del Torrefarrera que, a cinc punts, semblava inabastable.

Jornada 14. Organyà 3 – Sunyer 1. En el darrer partit de l’any, l’Organyà confirmava el seu bon moment i es desfeia d’un incòmode Sunyer. Aquesta victòria ens feia pujar fins la segona posició a tres punts del Torrefarrera que començava a sentir el nostre alè al clatell.

Jornada 18. Organyà 4 – Torrefarrera 1. Festival a les Lloredes on, en un autèntic bany de joc, el rival es va veure obligat a lliurar els galons de líder, que havia lluït durant tota la primera volta, a l’Organyà.

Jornada 22. Organyà 3 – Gimenells 0. La nit del dimecres 18 de maig va ser màgica, segurament irrepetible. I tot gràcies a la neu caiguda a finals de febrer que va impossibilitar que es jugués aleshores. En un partit que es va acabar més tard de la mitjanit més de 300 seguidors locals van ajudar a pujar el penúltim esglaó de l’escala que ens havia de portar a preferent. Això sí, després d’assaborir una deliciosa fideuà. Es va fer justícia esportiva en un partit envoltat per la polèmica. Els jugadors del Gimenells portaven sota la samarreta de l’equip una altra on hi deia “donde está la nieve” però com que no van poder fer cap gol no la van poder ensenyar.

Jornada 26. Organyà 3 – Alfarràs 1. Com en la primera volta l’Organyà va ensopegar una altra vegada amb els dos pitjors equips de la categoria (l’Almacelles i l’Agramunt). Dels dotze punts en joc, amb aquests equips només en vam sumar un. Ens ho tornàvem a jugar tot amb l’Alfarràs i només teníem 11 efectius a disposició de l’entrenador per les nombroses baixes per lesió. Partit seriós i tres punts molt importants per poder seguir líders.

Jornada 29. Pobla de Segur 3 – Organyà 3. L’orgull ganxo va aparèixer en una segona part memorable on vam igualar un 3 a 1 advers. Els tres punts no van viatjar a Organyà per autèntica mala sort. Era una jornada on els perseguidors, Cervera i Guissona, esperaven una ensopegada nostra. Els hi vam fotre els plans enlaire.

Jornada 32. Andorra 2 – Organyà 3. Amb la victòria al principat, a l’últim minut i de penal, l’ascens ja no es podia escapar. Estàvem a quatre punts de cantar “l’alirón” i teníem els dos propers partits a les Lloredes (un era l’ajornat amb el Gimenells).

Jornada 33. Organyà 2 – Borges Blanques 0. Possiblement el partit més gloriós de la història del club fins llavors. L’heroi del partit va ser, una vegada més, el Ramon Vilanova, autor dels dos gols. El primer al minut 41 després de rematar amb un fort xut una centrada de Cornet i el segon al minut 65 d’una falta a la frontal de l’àrea. La celebració va començar al camp, després els jugadors van pujar a un remolc degudament guarnit amb els colors del club i van fer cap a l’Ajuntament on es va fer la recepció de rigor per part de l’alcalde i els parlaments al balcó.

COPA CATALUNYA. Organyà 1 – Balaguer 3. Per primera vegada a la història jugàvem una eliminatòria de la Copa Catalunya. Va ser la cirereta del pastís. Es va plantar cara al Balaguer que llavors jugava a Tercera Divisió i estava entrenat per l’Emili Vicente. Els balaguerins es van avançar al minut 9, però el Ramon va empatar al 37’. No va ser fins el minut 70 que el mateix Ramon es marcava a la seva pròpia porteria el gol que avançava el Balaguer i al 83’ feien el tercer i definitiu. El diari Segre titulava així la crònica: “un magnífic Organyà, a punt de donar la sorpresa”. La temporada va acabar amb un sopar popular i un merescut homenatge a l’equip.