La millor temporada de la història, 2010-2011

La temporada 2010 – 2011 és la millor de la història del club, futbolísticament parlant. Vam acabar tretzens a la classificació de la Regional Preferent Grup 2 i si no hagués estat per la reestructuració de les categories ens hauríem salvat. La Preferent va desaparèixer, els sis primers jugarien a Primera Catalana i la resta a Segona Catalana (la primera regional de tota la vida). Ens vam passejar per Barcelona, Tarragona, Castelldefels, Hospitalet, Cornellà, Viladecans, Tortosa, Reus etc etc. Per sempre quedarà en el record haver jugat i guanyat el Júpiter (a fora i a casa).

El fitxatge estrella va ser el David Cámara, més conegut com Romario, provinent del CF Benavent de Tercera Divisió. L’entrenador va ser el Candi Viladrich, que substituïa a la banqueta el Carrio, de fet era jugador-entrenador, ja que va acabar jugant cinc partits.

18è El Catllar 26 34 7 5 22 39 80

Jornada 1. 12/09/2010. Organyà – Vista Alegre 2-3. No ens en vam  donar compte que havíem canviat de categoria fins al descans. En la primera part perdíem 0-2, però al primer minut de la segona Oriol Roch feia el primer nostre i Romà, a falta d’un quart, feia l’empat. I quan semblava que ens repartiríem els punts amb els de Castelldefels, Edu marcava el tercer seu al minut 91’. Vam tornar a pagar la novatada.

Jornada 2. 19/09/2010. Pubilla Cases – Organyà 1-1. El primer punt va arribar en el primer desplaçament. Aquesta vegada vam ser nosaltres qui vam marcar a l’últim minut, gol obra de Romario, que culminava un gran partit dels ganxos.

Jornada 5. 10/10/2010. Organyà – El Catllar 2-0. Van haver de passar cinc jornades per poder celebrar la primera victòria. Domini local des del minut 1. Els gols van ser de Robert (42’) i Romà (52’), però vam tenir moltes més ocasions per golejar com un xut al pal del Ramon.

Jornada 8. 31/10/2010. Júpiter – Organyà 1-2. Jugar contra el Júpiter suposava alguna cosa més que tres punts, era la visita a un club històric del futbol català. I l’Organyà es plantava a la Verneda amb ganes de donar guerra al líder. I a fe de Déu que en vam donar. El partit va començar amb un control absolut del Júpiter i al minut 20 l’àrbitre va xiular un discutit penal a favor d’ells, la pilota va anar a dins, però l’àrbitre el va fer repetir i la segona vegada el llençava a l’estil Panenka, la pilota va tocar al travesser i un defensa l’enviava ben lluny. Abans de la mitja part vam tenir un parell de bones oportunitats, però s’hi va arribar amb empat a zero. El millor vindria ara. La segona part va començar amb domini del Júpiter, però va ser l’Organyà qui s’avançava mitjançant un gol de Romario, era el minut 53. Amb aquest gol vam despertar la fera, l’entrenador local va moure la banqueta i els barcelonins van començar a dominar de debò i en un córner al minut 65’ ens feien l’empat. Al minut 75 el Ramon entrava pel Robert i va ser precisament ell que al 85 rematava una gran jugada que va descriure així el Lluís Espar en la seva crònica: “Ramon supera la pressió de tres locals, regirant-se i obrint a banda a l’Òscar, que la posa per terra al punt de penal on hi ha Romario, que exercint d’autèntic davanter centre, la deixa mansament perquè Ramon, que havia seguit la jugada i venia des del darrera, la col·loqui ajustada al pal dret del porter local …”. Victòria històrica de l’Organyà que ho van celebrar de valent amb la nombrosa afició ganxa que es va desplaçar al camp del Júpiter. Van jugar: Salses, Escolà, Romà, Sala, Fran, Oriol, Freixes, Robert (Ramon 75’), Romario (Perdi 88’), Valls (Sergi 65’), Òscar (Buchaca 90’).

Jornada 12. 28/11/2010. Sant Ildefons – Organyà 0-1. Segona victòria fora de casa, aquesta vegada a Cornellà de Llobregat. Molt bon partit de l’Organyà, després d’algunes arribades locals, els ganxos van prendre el control del partit i van tenir algunes bones ocasions, però a la mitja part s’hi va arribar 0 a 0. A la segona part se’ns va anul·lar un gol de Romà per un fora de joc justet, justet, “tan just que per mi no és”, diu el Lluís. I quan semblava que acabaria en empat, Romario feia el gol de la victòria al 91’. I al 93’, el Sant Ildefons, en l’única oportunitat seriosa que va tenir, xutava la pilota al travesser!.

Jornada 13. 05/12/2010. Barceloneta – Organyà 2-3. Segona victòria consecutiva en un partit que s’havia de jugar a Organyà, però el Barceloneta va acceptar canviar degut a la nevada que va caure durant la setmana. La cosa va començar bé, al minut 2, Romario engaltava un fort xut des de fora l’àrea, tocava a un defensa i cap a dins. Però al minut 36 a la sortida d’un córner ens empataven. Mitja part, 1-1. Només començar la segona part els barcelonins marcaven el segon. Aquí va començar la resurrecció ganxa. Al minut 54’ li van fer un penal a Romario, va llençar el Ramon i gol!. I al 70’, Robert, en una pilota dividida a la frontal, engaltava un xut que deixava congelada la defensa i el porter. Els últims 20 minuts van ser de provocacions dels locals, que ho protestaven tot, simulacions de faltes, a cinc minuts pel final ens expulsaven al Fran per doble groga. Però el marcador ja no es va moure.

Jornada 21. 13/2/2011. Organyà – Torreforta 2-1. Gran victòria contra el qui acabaria sent el campió. Es van avançar els tarragonins al 34’ en una badada defensiva en el llançament d’un córner. Però cinc minuts després va ser el Fran qui empatava també a la sortida d’un córner. I al 63’ en una contra portada pel Robert, que habilitava a Estrada i aquest no va perdonar, 2 a 1. I així es va acabar el partit.

Jornada 25. 20/3/2011. Organyà – Júpiter 3-1. Possiblement la visita més il·lustre que hem tingut mai a Organyà, l’històric Júpiter ens visitava i el tornàvem a guanyar!. Primera part de tanteig, sense dominador clar i sense grans ocasions. Era el minut 35’, quan el gegant africà Adhaji, aixecava la cama tan amunt que impactava a la front d’Escolà, l’àrbitre no ho va dubtar i el va expulsar. Cinc minuts després de la represa, un servei llarg del nostre porter va ser aprofitat per Romario que superava per alt el porter barceloní. El Júpiter, tot i dominar, no creava massa perill mentre que l’Organyà feia mal a la contra, en una d’aquestes Romario es va esmunyir d’un defensa, que un cop superat li va haver de fer falta, segona groga i al carrer, faltava mitja hora i jugàvem amb dos més. Tot i això no es notava massa la diferència i al 68’, en el servei d’una falta, cantada del nostre porter que deixava en safata al davanter visitant que ens feia l’empat. Però quatre minuts més tard, el Romario va ser subjectat a la frontal, lliure directe que llençava ell mateix i marcava el segon. L’entrenador visitant va perdre els papers a la banqueta i va ser expulsat. Des de la grada va poder veure més bé com a set minuts per acabar, Romario en una contra molt ben portada, li deixava la pilota a l’Oriol Roch que no va perdonar. Van jugar: Ribera, Sala, Romà. Escolà, Fran, Perdi (capità), Oriol, Víctor (Freixes 66’), Romario (Sergi 86’), Òscar (Nourddin 77’), Estrada (Robert 54’).

Jornada 32. 8/5/2011. Organyà – Remolins Bítem 2-1. Abans de començar les pubilles de la Ciutat de Sardana, la Lurdes Farreres i la Matie Díaz feien la sacada d’honor. Va ser el preludi d’un partidàs. La cosa no va començar bé, a la primera jugada els tortosins s’avançaven al marcador. Això va fer reaccionar als nostres que van fer, segurament, la millor primera part a de la temporada a les Lloredes. Els d’Organyà atacaven com a desesperats, amb clares ocasions fins que al 18’, en una bona jugada col·lectiva, Òscar rematava al pal i després de diversos rebots, la pilota li tornava a ell mateix que ara sí va marcar. Després del gol els locals continuaven atacant com si no hi hagués demà, però vam arribar a la mitja part amb empat. La segona va canviar d’amo i el Remolins va passar a dominar. Perdi a falta de 15 minuts evitava un gol cantat quan el nostre porter ja estava batut, primer amb la cara i després amb la punta de la bota. A tres minuts pel final, després d’un córner dels visitants, l’Organyà va sortir al contraatac, Robert li passava a Nourddin i aquest marcava el 2 a 1. Deliri total.

Jornada 34. 27/5/2011. Organyà – Cervera 2-1. Darrer partit de la lliga i de la Preferent que va desaparèixer com a categoria. Bona primera part dels cerverins que s’avançaven al minut 20’. La segona part va ser nostra, però el gol no arribava. No va ser fins el tram final que va arribar primer l’empat, obra del Fran i quan semblava que tot acabaria en taules, unes mans molt protestades pels de la Segarra, van ser xiulades com a penal. Va xutar Romario que feia el seu tretzè gol en la millor temporada de la història del club.

Va ser la fi d’una era, a partir de la temporada següent vam tornar a la “normalitat” d’un equip modest, d’un poble petit com el nostre. Mirant més sovint cap avall que cap a dalt de la classificació. Tornaran aquells temps que ens coneixien arreu de Catalunya?. En el món del futbol tot és possible.