José Luis Díaz

Un dels entrenadors més recordats i estimats que ha passat pel nostre club és sense cap mena de dubte el José Luis Díaz, el Morrosko.

José Luis Díaz Vázquez, va néixer el 21 de maig de 1941 a Monforte de Lemos, Lugo, Galícia. Jugava de migcentre defensiu i allà se’l coneixia com el Sopas. Va jugar a l’Arenas i el Carude abans de fitxar pel Club Lemos l’any 1957. Amb 17 anys va debutar a Tercera Divisió. Aquella temporada van baixar a la Serie A però la següent amb el José Luis ja consagrat van aconseguir tornar a pujar fent una gran temporada.

Amb el Lemos, el sisè per dalt.

Les seves bones actuacions va fer que fitxés pel CD Orense, de Segona Divisió. La sort no el va acompanyar gaire, ja que va patir una greu lesió al menisc que el va portar al quiròfan. A segona hi va jugar dues temporades, 1963-64 (9 partits) i 1964-65 (8 partits). Com a futbolista de l’Orense es va enfrontar amb equips de la talla del Sporting, Salamanca, Deportivo, Racing, Real Sociedad, Celta, Sabadell, etc. Després va fitxar per l’As Burgas abans de venir cap a Catalunya.

Aquí va jugar amb el Sant Andreu, el Calella, el Gavà, el Vilanova, l’Igualada i l’Oliana, on es va quedar a viure.

Com entrenador va dirigir molts anys el futbol base de l’Oliana, el Solsona, l’Igualada, l’Edfor i l’Organyà, on va deixar un record inoblidable.

Va entrenar el juvenil de 1991 a 1995 (entrenant futurs “cracks” que arribarien al primer equip, com el Toni Espar, Vicenç, Canal, Joan Vilana, Albert Riu, Joel, Carles Bernadó, Juanito, Aulesa, Jordi i Edu Obach, Choy, Erme, Roig, Sinfreu, Obi, David Escofet, Ramon Vilanova …). La temporada 1993-1994 va compaginar el juvenil amb el primer equip i més endavant va tornar a agafar l’equip en uns anys complicats de 2000 a 2002.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *