La Copa Pirineus

En aquest article repassem el pas, no massa reeixit, del nostre club per la recentment creada Copa Pirineus, un torneig en el qual, a priori, sempre sortim com a favorits (per la categoria en que juguem) i que només hem guanyat una vegada.

La Copa Pirineus és un torneig oficial organitzat per la delegació de Lleida de la federació catalana de futbol i en el qual participen els clubs de les comarques pirinenques de Lleida. Es juga a l’estiu i serveix com a pretemporada amb interessants derbis que, la majoria de vegades, durant la temporada no es juguen.

La primera edició, el 2017, es va anunciar amb molt poc temps i els equips del Pallars no van participar. Va ser un triangular disputat a la Seu per la Festa Major i que se’l van endur els locals. L’Organyà vam quedar tercers després de perdre amb l’Oliana i empatar amb la Seu.

2017 LA SEU D’URGELL
Final Oliana-Organyà 1-0
La Seu-Oliana 5-1
Organyà-La Seu 0-0

El 2018 la participació ja va tenir més èxit, amb la presència del Tremp i el Coll de Nargó. El Tremp es va desfer de l’Oliana en una semifinal i l’Organyà va classificar-se per la final mitjançant un triangular jugat per la Festa Major de la Seu, empatant amb la Seu (i guanyant la tanda de penals) i imposant-se per la mínima al Nargó. La final jugada a Organyà, amb la plana major de la federació (Jordi Terés vicepresident de la federació i delegat a Lleida, Andreu Subies, vicepresident de la RFEF, Jordi Solé, subdelegat de la FCF a Lleida, Jordi Grau, representant de la FCF als Pirineus), que havia pujat a felicitar-nos pel centenari, la va guanyar el Tremp per 1 a 2 contra tot pronòstic, ja que nosaltres jugàvem a casa i estàvem una categoria per sobre. Ens vam avançar amb gol de Sergi Raya al minut 6, però els trempolins van donar la volta al marcador amb un doblet de Syulyush (8’ i 24’). Van jugar: Ribó, Paulo, Fortó, Casanova, Robert, Raya, Ronaldo, Édgar, Damià, Pol Escales i Marc Barradat (titulars) i Adrià Sarradell.

 

2018. TREMP
½ Tremp – Oliana 3-1
½ triangular La Seu – Organyà 1-1 (Organyà per penals)
La Seu – Nargó 1-0
Organyà – Nargó 1-0
Final Tremp – Organyà 2-1

El 2019, es van estrenar a la competició l’Escola de Futbol de Tremp (que aquell any tenia un amateur a tercera catalana) i la Pobla de Segur. Dels quarts de final es van classificar La Seu, l’Organyà, (eliminant el Tremp, 1-1 allà, gol de Robert i 3-2 a les Lloredes, gols de Jaume, Marco i Robert) i la Pobla (que va passar directament per la retirada de l’Oliana). A semifinals l’Organyà es va desfer del Nargó 0-3 (Robert, Casanova i Ivo), mentre que la Seu passava directament per la retirada de la Pobla. La final es va disputar a Tremp i l’Organyà va derrotar la Seu per 3-2. Va ser una victòria molt difícil ja que vam haver de remuntar un 2 a 0. S’avançava la Seu gràcies a Balletbò al 16’ i al 17’ l’Aleix del Águila feia el segon. Però a la segona part els nostres van capgirar el partit com un mitjó i amb gols de Jaume Galimany (67’), Robert (76’) i Casanova (81’) aconseguíem el primer, i fins ara únic, títol de la Copa Pirineus. Van jugar: Busquets, Pol (Òscar 46’), Casanova, Robert, Navarro (Marco 46’), Jaume, Ivo, Cheikh, Enric Alís (Vidal 55’), Ivan Ferreiro (Paulo 46’) i Luka. L’entrenador era el Ferran Vidal.

 

2019 ORGANYÀ
¼ La Seu – EF Tremp 0-2 / 3-1
Tremp – Organyà 1-1 / 2-3
Oliana – Pobla de Segur (Oliana renúncia)
½ Nargó – Organyà 0-3
La Seu – Pobla de Segur (Pobla renúncia)
Final La Seu – Organyà 2-3

El 2020, per culpa del Covid19, no es va disputar. El 2021 vam tornar a jugar la final, derrotant amb moltes dificultats el Nargó per 2-4 (Arturo, Robert 2, Casanova) a semifinals. En l’altra semifinal el Tremp es va desfer del Rialp. La final la va guanyar el Tremp per 1-0 a les Lloredes. Una altra vegada els ganxos, que sortiem com a clars favorits (jugàvem a casa davant un rival de categoria inferior) vam caure davant el Tremp. La primera part va ser molt equilibrada, però al minut 52 Fernando Gonçalves avançava els trempolins i després van defensar molt bé el resultat fins al final. Van jugar: Pol Bardia, Paulo (Jaume 58’), Marcos, Arturo, Robert, Luka, Ferreira, Casanova, Àlex (Cheikh 46’), Marco, Enric Alís (Aleix Baró 58’).

  

2021 TREMP
½ Nargó – Organyà 2-4
Rialp – Tremp 0-3 / 3-1
Final Tremp – Organyà 1-0
3r i 4t lloc Nargó – Rialp (no es va disputar)

El 2022 tenia dos grups, un pels tres equips del Pallars, que va guanyar el Pobla de Segur i l’altre pels quatre de l’Alt Urgell, que va guanyar, per sorpresa, el Coll de Nargó, recent ascendit a Tercera Catalana. L’Organyà va fer un mal paper, empatant 1-1 amb la Seu a Organyà (gol de Robert), perdent a casa amb el Nargó per 1 a 2 (Robert) i perdent a Oliana 3 a 2 (Andrés i Cristian). La final, jugada a Tremp, la va guanyar el Pobla de Segur davant el Nargó per 3 a 0.

2022 POBLA DE SEGUR
½ grup 1 Pobla de Segur – Tremp 4-1
Rialp – Pobla de Segur 1-3
Tremp – Rialp (no es va disputar)
½ grup 2 Oliana – Nargó 1-2
Organyà – La Seu 1-1
Organyà – Nargó 1-2
La Seu – Oliana 1-1
Oliana – Organyà 3-2
Nargó – La Seu 0-1
Final Nargó – Pobla de Segur 0-3
3r i 4t lloc Tremp – La Seu 1-2
5è i 6è lloc Oliana – Organyà (no es va disputar)

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.