JORNADA 16                     10/01/2016                        12.30 h.                Les Lloredes

Organyà: Ribó, Paulo, Santi, Fortó, Robert, Pau (Edgar 84’), Toni (Ermen 58’), Casanova, Xixo (Oriol 57’), Oscar i Jose Luis.

Borges: Adrià, Claret, Reig, Marques (Jalil 79’), Nano, Viñuales (Altarriba 88’), Crespo, Florensa, Figo (Rius 65’), Santos (Molina 88’) i Joel.

Arbitre: Campanera- Llop. T.G. Xixo, Casanova, Oriol, Paulo / Figo, Nano, Rius. T.V. Paulo 91’.

Gols: 0-1 Figo 21’, 1-1 Xixo 40’, 2-1 Robert 43’, 2-2 Nano 91’, 2-3 Crespo 93’.

1917581_1052452264796047_4680637944162933090_nDesprès de la parada nadalenca, encetem l’any amb una d’aquelles derrotes que fan mal. Quan ja estàvem a punt d’escriure, any nou vida nova, i ja assaboríem la primera victòria matinal de la nostra dilatada historia futbolística, va arribar un gerro d’aigua freda en temps de descompte, amb dos martellades que ens van deixar a tots garratibats.

El Borges es presentava amb nombroses baixes al titular, però va demostrar el seu fons d’armari, treien un onze mes que competitiu sobre les Lloredes. Des del xiulet inicial va portar l’iniciativa i va demostrar perquè esta lluitant per l’ascens, amb la victòria d’aquest diumenge aprofita l’empat dels dos primers classificats i es situa segon a un sol punt del líder Efac. El seu domini es va transformar en el marcador en el minut 21, una bona obertura per banda de Florensa a l’escorredís Figo, que marxa de dos marcadors i la creua a la porta de Ribó, marcant el primer gol del 2016 a les Lloredes. A partir, d’aquest moment el partit es gira com un mitjó. El Borges es replega i l’Organyà passa a dominar el joc i en els darrers cinc minuts del primer acte volteja el marcador. Robert aprofita un error defensiu per recuperar la pilota, marxa del seu marcador i li entrega l’empat a un a Xixo, que no desaprofita per marcar el seu primer gol de la temporada. Tres minuts mes tard, bona jugada per banda de Pau, la seva centrada es rematada de cap pel Capi Robert, fent pujar el 2 a 1 al marcador.

12523927_1052452918129315_8944191530613713419_nEn la segona part no canvia la tònica, però a Robert li falta ginebra al 56’ per sentenciar el partit al no saber aprofitar un mà a mà amb Adrià que li guanya la partida. Dos minuts mes tard, Toni Sort a de ser substituït per lesió, el polivalent Oscar endarrereix la seva posició passant a jugar de lateral, el que ens fa perdre el centre del camp. El Borges tot i dominar no ens fa mal. Fins que renuncia al joc de toc i ha de recorre a la desesperada a penjar pilotes, amb Nano de davanter centre i defensa de tres. Al 88’, Joel remata forçat una passada de Claret al pal. Es el prolegomen del tràgic desenllaç final. Al 91’, pilota a l’olla de Reig, Nano la pentina i Ribo a mitja sortida se l’engull. Un minut mes tard segona groga a Paulo i ens quedem amb 10. I a la darrera acció del partit, pilotada de Florensa, Jalil la fica amb el cap a l’area petita, la defensa local desajustada deixa tot sol al pichichi visitant Crespo que d’un bon cop de cap marca el seu 15 gol de la temporada i fa volar els tres punts cap a les Garrigues.

Diumenge que ve tanquem la primera volta del campionat al camp del líder Efac, amb molt a guanyar i poc a perdre.